Кадър: бТВ, архивЖурналист хвърли политическа бомба в ефира. Ако не беше

...
Кадър: бТВ, архивЖурналист хвърли политическа бомба в ефира. Ако не беше
Коментари Харесай

Журналист: Правителството на Слави има гарантирани 29 гласа от ДПС

Кадър: бТВ, списък

Журналист хвърли политическа бомба в ефира.  Ако не беше ходът на Слави, то днес ДПС щеше да се чуди по какъв начин да завърти нещата, че да изяснява положително показване, а действително не е такова. “ Това съобщи пред БНР журналистът Илхан Андай от уеб страницата „ 24 Родопи “. Според него една е била позицията на ДПС до изказването на Слави Трифонов, а друга след поръчката му да ръководи с малцинство.

Журналистът счита, че „ има едни обезпечени “ 29 гласа от ДПС за проектокабинета на „ ИТН “, като по този начин ДПС ще се измъкне от незначителната пета позиция в новия парламент. 

Аргументите – както Слави Трифонов няма потребни ходове и се нуждае от интервал до идващите предварителни избори, в който да не инкасира електорални загуби, и по тази причина е заложил на най-нестандартния вид, „ даже играейки малко като Доган и Борисов “, по този начин и ДПС няма огромен избор.

„ Или да остане до Борисов и да хапе Слави, или да припознае остарялата формула на Доган за експертно държавно управление, само че в ръцете на Слави. “ ДПС губи към 40-50 хиляди гласа с оттегляне във всички области, има растеж в Добрич и Шумен, а феномен още веднъж е Кърджали, уточни в разбора си Илхан Андай, написа Novini.bg.

„ Един от значимите заключения на тези избори е, че всеки пети глас е от така наречен бастион. “ Там, където няма достоверни депесари, партията регистрира огромни загуби, които калкулират незадоволителното показване на база на безспорни цифри, разяснява журналистът.

В България ДПС катастрофира в райони, където Пеевски жънеше триумфи, акцентира Андай. „ В неговата обичана област – Пазарджик, спадът е на половина. Стара Загора – другата му област, е зле. Във Видин и Враца, където са негови хора. В Плевен и Ловеч е злополука. “

Обяснителният режим, в който хвърлиха водача на ДПС Карадайъ след „ Магнитски “, несъмнено го притесняваше, сподели още Илхан Андай. По думите му ДПС губи доста поради Пеевски както у нас, по този начин и зад граница.

„ Машината на Ердоган за печелене на избори не се задейства заради Пеевски. Той очакваше доста по-различна реакция от ДПС след срещата в резиденцията край Босфора. И по този начин Ердоган зае позиция – няма да преча, само че няма и да оказа помощ. “

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР